Cultural planning så in i Norden 2012

Åse Vigdis Festervoll, generalsekreterare Norskt Kulturforum, var en av många talare under konferensen Cultural planning så in i Norden.

Den 25 april samlades ungefär 80 delegater från Sverige, Norge, Danmark och Finland på Göteborgs stadsmuseum för att ta del av forskning och praktik kring Cultural planning.

De 80 deltagarna under konferensen Cultural planning så in i Norden hade ett fullspäckat program i Västsverige den 25 och 26 april. Dagarna inleddes på Stadsmuseet i Göteborg, för att sedan besöka Nordiska akvarellmuseet på Tjörn för presentationer och workshop.

Workshopen utgick från Skärhamn som ett case och genererade många spännande idéer och samtal kring vilka möjligheter och vilken identitet en plats kan ha.

Bland föredragshållarna under konferensen fanns bland andra en av de stora förgrundsfigurerna inom Cultural planning, professor Franco Bianchini.

Konferensen arrangerades av det Nationella nätverket för Cultural planning, representerat av SKL Sveriges kommuner och landsting, CPL/Cultural planning laboratory, Kulturparken Småland och Kultur i Väst samt Tjörns kommun.

Filmer, bilder och mycket mer från konferensen hittar du på Kultur i Västs hemsida.